Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Varje år får SvSF utvecklingsstöd från Idrottslyftet till barn- och ungdomsverksamhet. I år gavs stöd därifrån till bland annat RIG:et för en skytteresa för att stärka lagandan och jobba med eleverna som grupp. Här rapporteras från vårens resa.
 
Nu sitter en minnesskylt uppe över den klassiska OS 1912-skytteplatsen på Kaknäs i Stockholm. Där gick gevärs- och pistoltävlingarna under Stockholmsolympiaden 1912, då svenska skyttar inte gjorde någon besviken.
 
Det blev final för Stefan Nilsson i skeettävlingen på VM i Moskva och väl där var det nära, nära medalj. Men det bar sig inte hela vägen, utan han slutade till slut fyra. Finalplatsen var hans tredje raka på internationella mästerskap.
 
I somras sköt skeetskytten Stefan Nilsson hem EM-brons. Nu har han chans på ny mästerskapsmedalj. Han är nu nämligen klar för final på VM i Moskva! VM-finalen avgörs 17.00 svensk tid i dag lördag och kan ses live via länkar i denna nyhet.
 
Stefan Nilsson har gett sig själv ett bra läge i finaljakten i herrarnas skeet på VM i Moskva. I dag sköt han fullt i sin enda serie och inför morgondagens avslutning är han med uppe i toppen.
 
I dag var det äntligen dags för svenskt tävlande på VM i lerduva i Moskva. Skeetskyttarna på herrsidan sköt nämligen första tävlingsdagen av tre, och efter två avklarade serier är Stefan Nilsson bra med i finalkampen.
 
SvSF skickar ett stort tack till alla 5171 tävlingslicensierade skyttar i vårt förbund! Är du inte en av dem men vill bli del av gänget tävlande skyttar, lös licens också du!
 
I dag började VM i de olympiska lerduvedisciplinerna i Moskva. Men för svensk del sätter tävlingen igång först på torsdag till veckan, när tre svenska skeetherrar skjuter sina första serier. En av dem har ett färskt individuellt EM-brons i bagaget.
 
Den 4-8 december håller SvSF en skytteinstruktörskurs i Rinkaby. Här följer inbjudan.
 
Det blev ett svenskt junior-VM-brons när 2017 års compak sporting-VM i går avgjordes i franska Signes. Vikbolandsskytten Alfred Hellström stod för bedriften efter att ha lyckats avsluta med 49 av 50 träff när det behövdes som mest.
 
På torsdag börjar VM i compak sporting i franska Signes. Årets EM-femma i disciplinen, Jens Hellström, är återigen uttagen att representera Sverige.
 
Tisdag den 22 augusti genomför Riksidrottsförbundet en förändring i IdrottOnline. Då lanseras en funktion som påverkar hur mycket av ert medlemsregister som ni föreningar visar och/eller delar med Svenska Skyttesportförbundet, SvSF.
 
Kansliet får in förfrågningar om att Polismyndigheten inte gör en återkommande besiktning av skjutbanan då det gällande skjuttillståndet har gått ut. Man undrar då hur man ska göra.
 
Fram till och med den 25 augusti kan er förening ansöka om LOK-stöd för den ungdomsverksamhet (för dem 7-25 år) som ni har haft första halvåret i år. Det kan ge fina extra kronor till er fortsatta verksamhet.
 
Två medaljer igår och tre medaljer idag. EM i Baku 2017 har varit bra för Sverige och de sista två dagarna lyckades de pålitliga viltmålsskyttarna sätta ytterligare guldkant på mästerskapet. Torsdagen innehöll seniorguld och juniorsilver individuellt
 

Postadress:
Töreboda PSK - Skyttesport
Box 31
54521 Töreboda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info