Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska mästerskapet i olympisk skeet kommer att vara del av SM-veckan sommaren 2017. Mästerskapet kommer att ta plats på arrangerande föreningen Bredareds Sportskytteklubbs banor, drygt 1–2 mil ifrån Borås.
 
Tidigare i veckan berättade vi att ISSF hade möte i veckan för att diskutera framtida OS-skytteprogrammet. Nu har man godkänt Ad-Hoc-kommitténs omdiskuterade förslag och det kommer att skickas in till Internationella Olympiska Kommittén.
 
Om en vecka, den 1 mars, öppnar vi ansökan av Idrottslyftet 2017. Ansökningstiden är 1 mars - 31 mars. Våra fokusområden i år är utbildning och anläggning.
 
Senast den 28 februari ska Internationella Skyttesportförbundet (ISSF) lämna över sin rekommendation för förändringar i det olympiska skytteprogrammet till Internationella Olympiska Kommittén (IOC).
 
Nu kommer årets första Svensk Skyttesport ut till tävlingslicensierade, föreningar och prenumeranter. 60 sidor fullmatad läsning!
 
Två studenter på Karolinska Institutetets Fysioterapeutprogram söker elitidrottande kvinnor till sitt examensarbete.
 
I helgen fortsatte Svenska Skyttesportförbundets resa genom Sverige för träffar med föreningar. Årets första resa gick till Västerbottens och Västernorrlands skyttesportdistrikt.
 
Är du intresserad av att bli idrottsledare? Är du redan idrottsledare, men vill ha en ny grundläggande kunskap, inspiration och erfarenhetsutbyte? Då ska du anmäla dig till Plattformen.
 
Skyttesportförbundet har förbundsmöte den 14 maj 2017. Valberedningen önskar nu kandidatnomineringar till förbundsstyrelsen. Nominera din kandidat senast den 1 mars 2017.
 
Ni som förening kommer väl ihåg att betala årsavgiften? Senast den 31 januari ska föreningens årsavgift till SvSF vara betald. Avgiften är på 1500 kronor per förening.
 
Har er förening verksamhet för ungdomar mellan 7 och 25 år? I så fall har ni möjligheter att söka LOK-stöd, lokalt aktivitetstöd. Fram till och med den 25 februari kan ni söka LOK-stöd för er verksamhet under 2016 års andra halvår.
 
Du har väl inte glömt att aktivera din tävlingslicens, så att du kan tävla i år? Tävlingslicensen köps numera först och främst via SvSF:s Tävlingskalender. Du kan även betala skyttekorten i tävlingskalendern.
 
Ett långt skytteår ligger framför oss med flera internationella skyttemästerskap. Exempelvis går EM i Field Target i Tyskland i mitten av juli. Redan nu kan vi presentera den fem man stora EM-truppen.
 
I mars går årets första skyttemästerskap, det i luftgevär, luftpistol och running target 10m. Nu är det klart att 16 svenska skyttar kommer att representera Sverige på plats i Slovenien. Här är truppen.
 
Svenska Skyttesportförbundet kallar till årsmöte söndag den 14 maj 2017. Årsmötet hålls i Bromma, Stockholm.
 

Postadress:
Töreboda PSK - Skyttesport
Box 31
54521 Töreboda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info