Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Den 1 juni kommer vi att stänga ner sidan med gamla resultat, det vill säga vår gamla tävlingskalender. Vill du komma åt några av dessa ber vi er att gå in och tanka hem dem.
 
Till följd av Kristi Himmelsfärdshelgen har SvSF:s kansli stängt från och med onsdag den 24 maj kl. 11.30 till och med måndag den 29 maj klockan 9.00. Vi önskar er alla en trevlig helg!
 
I dag avslutades världscupen i München med två discipliner. Josefine Thörnkvist gjorde ett bra jobb i luftpistol, trots att det aldrig gick lätt. Marcus Madsen kämpade med ställningsskyttet men utan att tekniken ville sitta.
 
Skyttets världscup i München fortsätter. I dagens 50m gevär tre ställningar för damer blev det 577 poäng och placering 47 för Lotten Johansson. I herrarnas ställningsskytte tog Marcus Madsen sig vidare från sin eliminering.
 
Josefine Thörnkvist och Pontus Schmidt stod båda för rätt stabila pistolinsatser under helgens världscuptävling i München. I gevär har det skjutits eliminering, med en svensk vidare i tre ställningar medan två andra blev "första förlorare" i 60 ligg.
 
I dag startade världscupen för gevär och pistol i München. För svensk del blev gjorde bland annat Marcus Madsen en bra match i herrarnas luftgevär, liksom Josefine Thörnkvist i precisionsdelen i sportpistol.
 
En härlig tävlingssommar väntar för dig med tävlingslicens för 2017. Har du inte redan tävlingslicens, passa på att lös den senast den 26 maj (via bankgiro) eller den 29 maj (via tävlingskalendern) så får du dessutom hem årets andra skyttemagasin!
 

Kansliet stängt torsdag

(2017-05-18 09:24)
På grund av möten och hög arbetsbelastning kan kansliet inte nås på telefon denna torsdag. På grund av Riksidrottsmötet har vi låg bemanning även fredag och det kan därmed vara svårare att nå oss än normalt, men telefonen är ändå öppen.
 
Nu ligger en världscup i München framför sju svenska skyttar, med start fredag. Det är den första och enda av årets världscuptävlingar i gevär och pistol där vi har svenskt deltagande. Bland annat får två juniorer chansen.
 
I går avgjordes EM i compak sporting, efter totalt fyra dagars tävlande. Under hela tävlingen sköt Jens Hellström, Vikbolandet, väldigt bra och när det var färdigskjutet stod han som femma i den stora öppna klassen.
 
I dag börjar det första av årets internationella sportingmästerskap, närmare bestämt EM i Compak Sporting. Tävlingarna går i ett än så länge kyligt och snöigt Polen. Sju uttagna plus 19 ytterligare svenska skyttar finns på plats för att tävla.
 
I går avslutades lerduveskyttets världscup på Cypern med en inofficiell testtävling för mixade lag i trap. Sverige deltog med ett lag bestående av Pia Hansen och Andreas Norlén, men de kom inte upp i sin goda nivå från det individuella tävlandet.
 
I dag fortsatte herrarnas trap på världscupen på Cypern. Två av tre svenskar slutade på 116 träff. Det var några duvor från täten men samtidigt resultat som visar att det finns potential för mer.
 
I dag sköts damernas trap på världscupen på Cypern. Pia Hansen, olympisk dubbeltrapmästare 2000, sköt övertygande och stabilt i alla tre serier. Så pass att hon höjde sitt eget svenska rekord och dessutom fick skjuta särskjutning om en plats i final.
 
I dag fortsatte lerduveskyttets världscup på Cypern med dubbeltrap. Håkan Dahlby stod för en insats med både toppar och dalar och han slutade till sist som 18:e man.
 

Postadress:
Töreboda PSK - Skyttesport
Box 31
54521 Töreboda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info