Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Under torsdag till söndag har ICTSF-VM i engelsk sporting avgjorts i England. Bäste svensk blev 15-årige Marcus Tullberg, Roslagen JSK, som med god marginal även vann klassen för skyttar upp till 16 år.
 
EM i field target avgjordes under helgen i Marienberg i Tyskland. De svenska skyttarna svarade för en god laginsats. Fredrik Wessman och Tomaz Holmström stod för de bästa individuella prestationerna.
 
Förbundsstyrelsen har fattat beslut om en generell dispens till kommande årsskifte innan fattade beslut införda i allmänna bestämmelser gäller fullt ut.
 
På fredag börjar EM i luftvapensdisciplinen field target i Tyskland. Det är ett öppet mästerskap där nio svenska skyttar deltar, varav sex är uttagna av lerduvesektionen.
 
Den 13-16 juli är det ICTSF-VM i engelsk sporting i England. Två skyttar är uttagna att representera Sverige, men som vanligt vid ett öppet mästerskap finns fler blågula på plats.
 
VM-guld 2016. VM-silver 2017! På fitasc sporting-VM i Ungern visade Rebecka Bergkvist att fjolårets medalj inte var en tillfällighet, och nu förstår även huvudpersonen själv att hon "är en rätt så duktig skytt".
 
Denna söndereftermiddag kommer det att handla om skytte i rikssända Radiosporten. Det är Juniorsporten som har begett sig ut till en träning med korthållsgevär.
 
Svenska Skyttesportförbundet önskar alla skyttar, ledare, föreningar, distrikt och övriga skytteintresserade en riktigt glad och skön sommar! Sommaren innebär också ett semesterstängt kansli vecka 28-30.
 
Stadium är ny officiell leverantör av SvSF:s landslagskläder från Umbro. Stadium kommer förutom att ha Sverige-kläder till försäljning också erbjuda andra produkter till alla SvSF:s klubbar. Nedan hittar du länk till den nya webbshopen.
 
Skyttesommaren är i full gång - med flera svenska mästerskap bland annat! Här följer lite information om sommarens skyttemästerskap.
 
I helgen gick så SM i olympisk skeet i Bredared, som en del av den stora SM-veckan i Borås. SVT Sport gjorde ett reportage från herrfinalen och i denna nyhet hittar du länk till bland annat det. Vi tipsar också om bilder från tävlingen.
 
Under torsdagen startar VM i fitasc sporting i Ungern, ett mästerskap som går över fyra dagar och avgörs på söndag. Sverige har tre uttagna skyttar, däribland regerande mästarinnan Rebecka Bergkvist.
 
I september fortsätter Skyttesportförbundets föreningsträffar. Denna gång går resan till Nässjö och Växjö för att träffa föreningar och distriktsstyrelser från Småland och Blekinge.
 
I SvSF:s allmänna bestämmelser står övergripande regler kring tävlingar och mästerskap i stort inom vår verksamhet, med mera. Det är ett levande dokument som uppdateras med jämna mellanrum. Här sammanfattar vi senaste årets större ändringar.
 
Sommaren är här, och efter den kommer en höst och vinter. Redan nu kan ni i föreningen planera för höstens försäljning av Folkspels produkter, såsom Bingolotter, för att tjäna in pengar till er verksamhet.
 

Postadress:
Töreboda PSK - Skyttesport
Box 31
54521 Töreboda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info